World's leading manufacturer and supplier of horizontal loading- and unloading systems

Transporteert u verpakte/gepalletiseerde goederen met verschillende afmetingen? Dan is het CargoMatic laad- en lossysteem met lamellenvloer het transportsysteem voor u.

Opbouw

De laad- en losvloer van de oplegger en/of dock functioneert zoals het lopende band principe. De vloer is verdeeld in vier parallel aan elkaar gekoppelde transportbanen, elke baan heeft links en rechts een heavy duty transportketting met daartussen lamellen. De lamellen zorgen voor een geheel vlakke en robuuste laad- en losvloer. Hierdoor bent u uitermate flexibel in het transport van elk willekeurig ladingaanbod of vorm; o.a. pallets, rolcontainers, kratten, papierrollen, golfkartonplaten, etc.

De transportkettingen lopen over hoogwaardige massieve kunststof geleidingen waarbij de roller van de ketting over de geleiding rolt. Hierdoor ontstaat een zeer lage wrijvingsweerstand en wordt slijtage van de ketting en geleiding voorkomen. Om de lading niet in contact te laten komen met de kettingen en het kettingvet worden unieke gepatenteerde beschermingskapjes gemonteerd, omgekeerd voorkomen deze kapjes schade aan en vervuiling van de kettingen.

CargoMatic transport systeem

In een trailer

Een dubbele triplex aandrijfketting zorgt voor de overbrenging van de aandrijving, door het kopschot van de trailer, naar de transportkettingen.  De compacte aandrijving wordt aan de buitenzijde van het kopschot gemonteerd, past onder een koelapparaat en valt binnen de zgn. kopstraal. Hierdoor blijft de volledige opleggerlengte beschikbaar voor de lading. In de oplegger heeft het van het CargoMatic transportsysteem een hoogte van 140 mm. Een maximaal laadvolume wordt hiermee gerealiseerd.

In een fabriek of magazijn/dc'c

Het hoogste logistieke rendement wordt natuurlijk bereikt door het mobiele CargoMatic systeem te combineren met stationaire laad-/losdocks. Om de goederen naadloos te laten lopen van dock naar trailer (en omgekeerd) worden er rollers tussen oplegger en dock gemonteerd. Het stationaire CargoMatic systeem kan op verschillende manieren gemonteerd worden: in en op de betonvloer of op een (beweegbaar) frame. Het ultieme dock to trailer systeem. 

CM overrijdbaar

Elektrisch aangedreven

Het CargoMatic systeem elektrisch aangedreven en kan met een laag energie verbruik moeiteloos 35 ton transporteren. 

Besturing

Elk CargoMatic systeem is standaard uitgerust met een Siemens PLC (eventueel andere fabricaten optioneel verkrijgbaar). Persoonlijke en/of product specifieke instellingen kunt u vrij programmeren op het menu gestuurde display van de PLC, klantspecifieke besturingswensen zijn daardoor eenvoudig realiseerbaar.